Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Ana Janković najmlađa, Teodora Pantić najstarija, Jakov Lakić beba sa najviše braće i sestara

Foto: Foto Vaske

Izvor: Srna

Na “Konferenciji beba” u Istočnom Novom Sarajevu, među 75 prijavljenih, titulu najmlađe bebe ponijela je Ana Janković koja ima 18 dana, a iz Opštinske uprave ističu da je svake godine sve više prijavljene djece.
Anin otac Danko ističe da je značaj ovakve manifestacije izuzetno veliki jer, kako je rekao, ovakva okupljanja i druženja podstiču mlade da se odlučuju na korak da zasnuju porodicu.

Teodora Pantić je najstarija beba, rođena je 1. jula prošle godine, a beba sa najviše braće i sestara je Jakov Lakić.

Majka najstarije bebe Milica Pantić zahvalila je opštini na organizaciji manifestacije, dok je mama Jakova Lakića, koja ima četvoro djece, istakla da je njen životni poziv upravo biti majka.

Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović rekao je novinarima da je ovo 15. “Konferencija beba” koju organizuje lokalna zajednica i da nastoje da iz godine u godinu bude što kvalitetnije organizovana.

“Kako se razvija ovaj grad, naša opština, tako i ova manifestacija raste i svake godine je sve veći broj prijavljenih beba”, istakao je Đokanović.

On je dodao da opština realizuje niz mjera kada je riječ o pronatalitetnoj politici, te da su određena sredstava za svako novorođeno dijete, kao i za finansiranje procedure vantjelesne oplodnje.

Foto: Foto Vaske

Đokanović je rekao da je nedavno potpisan ugovor u vezi sa izgradnjom novog vrtića, kao i osnovne škole.

“Možemo da se pohvalimo da imamo veoma dobre demografske pokazatelje i da je svake godine sve veći broj upisane đece i u vrtićima i osnovnoj školi”, naglasio je Đokanović.

Večeras je i zvanično završena manifestacija “Principovi dani” u Istočnom Novom Sarajevu, koja je počela u subotu, 24. juna, a u okviru koje je održan peti saziv Likovne kolonije “Beli vuk”, nekoliko izložbi, monodrama pod nazivom “Ima neka tajna veza” posvećena Dušku Trifunoviću, u izvođenju Milana Dimića, koncert “U susret Vidovdanu” i svečana Vidovdanska akademija.

Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
Foto: Foto Vaske
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com