Ана Јанковић најмлађа, Теодора Пантић најстарија, Јаков Лакић беба са највише браће и сестара

Фото: Фото Васке

Извор: Срна

На “Kонференцији беба” у Источном Новом Сарајеву, међу 75 пријављених, титулу најмлађе бебе понијела је Ана Јанковић која има 18 дана, а из Општинске управе истичу да је сваке године све више пријављене дјеце.
Анин отац Данко истиче да је значај овакве манифестације изузетно велики јер, како је рекао, оваква окупљања и дружења подстичу младе да се одлучују на корак да заснују породицу.

Теодора Пантић је најстарија беба, рођена је 1. јула прошле године, а беба са највише браће и сестара је Јаков Лакић.

Мајка најстарије бебе Милица Пантић захвалила је општини на организацији манифестације, док је мама Јакова Лакића, која има четворо дјеце, истакла да је њен животни позив управо бити мајка.

Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности у општини Источно Ново Сарајево Игор Ђокановић рекао је новинарима да је ово 15. “Kонференција беба” коју организује локална заједница и да настоје да из године у годину буде што квалитетније организована.

“Kако се развија овај град, наша општина, тако и ова манифестација расте и сваке године је све већи број пријављених беба”, истакао је Ђокановић.

Он је додао да општина реализује низ мјера када је ријеч о пронаталитетној политици, те да су одређена средстава за свако новорођено дијете, као и за финансирање процедуре вантјелесне оплодње.

Фото: Фото Васке

Ђокановић је рекао да је недавно потписан уговор у вези са изградњом новог вртића, као и основне школе.

“Можемо да се похвалимо да имамо веома добре демографске показатеље и да је сваке године све већи број уписане ђеце и у вртићима и основној школи”, нагласио је Ђокановић.

Вечерас је и званично завршена манифестација “Принципови дани” у Источном Новом Сарајеву, која је почела у суботу, 24. јуна, а у оквиру које је одржан пети сазив Ликовне колоније “Бели вук”, неколико изложби, монодрама под називом “Има нека тајна веза” посвећена Душку Трифуновићу, у извођењу Милана Димића, концерт “У сусрет Видовдану” и свечана Видовданска академија.

Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
Фото: Фото Васке
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com