Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /латиница

Љекари Болнице “Србија” на едукацији у УКЦ-у Српске

Фото: УКЦ РС

Извор: Филтер

Универзитетско-клинички центар Републике Српске посјетило је руководство ЈЗУ Болница “Србија” из Источног Сарајева и љекари конзервативних грана ове здравствене установе, саопштено је из УКЦ-а.

Они су се састали са генералним директором УКЦ-а Српске професором доктором Владом Ђајићем, начелником Клинике интензивне медицине за нехируршке гране професором доктором Пеђом Ковачевићем, као и љекарима ове Клинике.

Разговарано је о јачању капацитета лијечења нехируршких критично обољелих пацијената у Болници “Србија”.

Фото: УКЦ РС

Како је саопштено, усаглашени су наредни кораци и планови едукације особља Болнице “Србија” у Клиници интензивне медицине за нехируршке гране УКЦ-а Српске која је једина таква организациона јединица на простору цијеле БиХ која се бави лијечењем критично обољелих нехируршких пацијената, те се издваја по савременом простору, најмодернијој опреми и изузетно стручном кадру.

Из УКЦ-а Српске наводе да у наредним мјесецима очекују прве љекаре из Болнице “Србија” на едукацији.

Фото: УКЦ РС

Након састанка уприличен је обилазак Клинике интензивне медицине за нехируршке гране како би се гости упознали са капацитетима и најновијом софистицираном медицинском опремом.

“Поносни смо што смо као највећа здравствена установа у Републици Српској такође и научно наставна база, а наши медицински професионалци су ангажовани да колегама из других здравствених установа преносе своја знања и вјештине како би наш здравствени систем био све јачи”, истичу из УКЦ-а Српске. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com