Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Фестивал “Акордеон арт плус” од 30. маја до 2. јуна

Извор: Филтер

Интернационални фестивал хармонике “Акордеон арт плус” биће одржан од 30. маја до 2. јуна у Источном Сарајеву у организацији Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијације за његовање академске музике “Нови звук”.

Фестивал “Акордеон арт плус” годинама у Источном Сарајеву окупља еминентне умјетнике, извођаче и педагоге из региона и свијета, саопштено је из Музичке академије.

У оквиру фестивала биће одржано и 5. Међународно такмичење пијаниста.

На овогодишњем фестивалу учествоваће такмичари, гости и чланови жирија из Италије, Њемачке, Пољске, Литваније, Русије, Мађарске, Хрватске, Сјеверне Македоније, Србије, Црне Горе и БиХ.

Учесници ће се такмичити у шест дисциплина – хармоника соло, клавир соло, клавирски дуо, клавирски практикум, камерна музика и оркестри хармоника.

Мајсторски курс из хармонике одржаће професор Kлаудијуш Баран из Пољске, а из клавира Срђан Чалдаровић из Хрватске, док ће у оквиру фестивала бити одржана четири концерта.

Свечана церемонија отварања фестивала биће 30. маја у 20.00 часова на Музичкој академији када је предвиђен наступ камерних ансамбала и Оркестра хармоника Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву под руководством Дражана Kосорића.

Другог дана фестивала, 31. маја предвиђен је концерт Алексеја Гуњина /клавир/ из Русије, 1. јуна концерт Самуелеа Теларија /хармоника/ из Италије, а 2. јуна концерт побједника овогодишњег фестивала и дођела награда.

Улаз на сва фестивалска дешавања је слободан.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com