Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Ученици из ОШ “Србија” Пале најбоља драмска група на такмичењу у част Десанке Максимовић

Извор: Филтер

У суботу, 20. маја, на Педагошком факултету у Бијељини одржана је свечана додјела награда за рецитаторе и драмске групе из свих дијелова Републике Српске, а поводом тридесетогодишњице смрти Десанке Максимовић.

У част Десанке Максимовић Друштво учитеља Републике Српске организовало је такмичење за све ученике из Републике Српске, на коме су показали своја рецитаторска и драмска умијећа.

Након регионалног на ред је дошло и такмичење на републичком нивоу, а најбоља драмска група је била под менторством учитеља Ђорђа Лаловића из ОШ “Србија” Пале.
Дјевојчице и дјечаци из III 3 одјељења својим наступом су одушевили жири, а и публику те су на Пале донијели прву републичку награду.

Ментор Ђорђе Лаловић, рекао је да је уз много труда лако савладати сваку препреку и да је задовољство радити са вриједним ученицима, те да је у нашим школама много талентоване дјеце, само је на нама да их препознамо.

У Друштву учитеља Републике Српске истичу да су такмичари дали велики допринос својим учешћем, а Друштву су дали подстрек да се још јаче залаже да наша дјеца имају могућност да покажу своје умијеће.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com