Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Ухапшен амбасадор Скака

Извор: Глас Српске

Актуелни амбасадор БиХ у Катару Абдулах Скака (СДА) ухапшен је због сумње у злоупотребе положаја у вријеме док је био градоначелник Сарајева (2016. – 2020).

Током дана службеници МУП-а Кантона Сарајево, под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, извршили су бројне претресе на више локација у општинама Стари Град, Центар и Вогошћа.

Скака је након тога, како је потврђено порталу Кликс, приведен у просторије МУП-а Кантона Сарајево гдје је дао изјаву након чега је ухапшен. Он ће у прописаном року бити пребачен у просторије Кантоналног тужилаштва.

У акцији кодног назива “Визионар”, коју спроводе под надзором поступајућег тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево већ је приведено више особа у службене полицијске просторије.

Скаки је путем Министарства иностраних послова БиХ (МИП) недавно упућен позив да се одазове тужиоцима у Сарајеву.

Скака је позван у својству осумњиченог и постоји могућност да му буде предложен притвор или мјере забране што би могло значити и крај његове амбасадорске каријере као што се недавно догодило, сада бившем, амбасадору БиХ у Малезији Сенаиду Мемићу (СДА).

На основу запримљених пријава у протеклих неколико година у Кантоналном тужилаштву у Сарајеву је формирано неколико предмета против Скаке.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com