Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /латиница

Тужилаштво БиХ уложиће жалбу на ослобађајућу пресуду за злочине у Храсници

Извор: Срна

Тужилаштво БиХ уложиће жалбу на првостепену пресуду Суда БиХ којом су кривице ослобођени Сенад Гаџо, Заим Лаличић и Суљо Хебиб за ратни злочин против српског цивилног становништва почињен на подручју Храснице код Сарајева, речено је у Тужилаштву.

Из Тужилаштва за Срну су прецизирали да ће жалба бити уложена чим добију писмени отправак пресуде у предмету “Сенад Гаџо и други”.

Суд БиХ је првостепеном пресудом ослободио кривице Сенада Гаџу, Заима Лаличића и Суљу Хебиба за ратни злочин против српског цивилног становништва почињен на подручју Храснице код Сарајева, а ослобођени су и наканаде за судски поступак, а сви трошкови иду на терет БиХ.

Бившим припадницима Првог корпуса такозване Армије РБиХ суђено је за незаконита затварања, убиства, мучења и тешка злостављања у Храсници од 1992. до 1994. године.

Према оптужници, ови злочини су почињени у просторијама затвора у Храсници, Основној школи “Алекса Шантић”, као и у гаражама између небодера.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com