Трагедија у београдској школи: Убијено осам ђака и припадник обезбјеђења

Фото: Танјуг

Извор: РТС, Танјуг, Глас Српске

У пуцњави, која се догодила јутрос у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду страдало је осморо ученика и припадник обезбјеђења.

Шесторо ђака и наставница су рањени. Полиција је ухапсила нападача, за кога је навела да је испалио више хитаца из пиштоља, а ријеч је, јављају медији у Србији, о К.К, ученику седмог разреда ове школе који има 14 година.

Убијено је седам дјевојчица, један дјечак и чувар школе, јавили су медији у Србији.

Директор Клиничког центра Србије Милика Ашанин рекао је да су у Ургентни центар примљена четири пацијента, три ученика и наставница, као и да имају простријелне ране.

Три ученика су старости око 13 година, док је наставница 1970. годиште.

Један ученик је у тешком општем стању, он је пребачен у операциону салу са тешким прострелним повредама грудног коша и врата. Један ученик има прострелну рану леве поткољенице, ученица је задобила рану у стомак и ране у обе руке, док је наставница рањена у стомак и обе шаке.

-Сви пацијенти су у операционим салама, при крају је операција једне ученице и она је у стабилном стању, остале чекамо и пратимо – рекао је др Ашанин.

Екипа неурохирурга из ове установе била је у Тиршовој, тамо је урађена операција код дјетета које је имало тешку прострелну рану главе.

Директор Клинике у Тиршовој Синиша Дучић каже за РТС да је троје дјеце из школе пребачено у ту установу.

-Упуцана су два тринаестогодишња дјечака и једна девојчица. Оба дјечака су неуро-васкуларно стабилна. Ради се о прострелним ранама доњих екстремитета. На праћењу су и примају терапију – каже доктор Дучић.

Истиче да се код дјевојчице ради о повреди главе и да се налази у операционој сали.

Filter 2019