Sat. May 18, 2024
ћирилица /latinica

Teodora i Marija učenice generacije Srednje škole “28. juni”

Izvor: Filter

Teodora Marković i Marija Močević proglašene su za učenice generacije 2022/2023 Srednje škole “28.juni”.

Iz škole je saopšteno da je Teodora učenica generacije u kategoriji IV stepena, a Marija III stepena.

Teodora Marković je rođena 4. maja 2004. godine. Odrasla je u Palama gdje je završila Osnovnu školu „Srbija“ u kojoj je bila učenik generacije i vukovac, što joj je, kako kaže, itekako dalo podstreka za uspjehe koje je postizala u srednjoj školi.

„Od nagrada izdvojila bih „Zmijanče“, republičku nagradu za literarni rad, za koju sam zahvalna mojoj razrednici Radomirki Lalović“, kaže Teodora.

Nakon osnovne škole odlučila je da promijeni sredinu i društvo i da se upiše u Srednju školu „28. juni“ gdje se obrazovala za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.

„Uz pomoć profesora koji su posvećeno približavali stručne predmete i koje sam mnogo zavoljela postigla sam odličan uspjeh sa najvećim prosjekom kroz sve četiri godine školovanja. Škola mi je pružila mogućnost da se bavim i sportskim aktivnostima i da ne zapostavim svoju ljubav prema pisanju, za šta sam zahvalna profesorici Dragani Mandrapi. Nesebičnu podršku mi je pružala i razrednica Ana Savić”, rekla je Teodora.

Za Srednju školu kaže da će je pamtiti kao najljepši period u životu do sada, prepunom uspjeha, projekata, otkrićem neformalnog obrazovanja, ali i neuspjesima koji su je naučili da svaki neuspjeh može da pretvori u najveći uspjeh.

Ipak, najveću zahvalnost duguje roditeljima Daliboru i Jeleni, bratu Pavlu i ostaloj porodici koji sada mogu da budu ponosni, i kako sama kaže, to je njen način da im kaže hvala.

Teodora će obrazovanje nastaviti na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu gdje se nada da će nastaviti da niže uspjehe kao što je to činila i do sada, a trudiće se da ti uspjesi budu još veći.

„Za kraj izreka kojom se vodim kroz život je: “Ne pričajte o svojim planovima dok ih ne počnete ostvarivati““, zaključila je Teodora.

Marija Močević rođena je 18. jula 2004. godine u Kasindolu. Završila je Osnovnu školu “Aleksa Šantić” u Vojkovićima. Nakon osnovne škole upisala je Srednju školu „28. juni“ gdje se, u okviru struke Ostale djelatnosti, obrazuje za zanimanje frizer.

Marija je kontinuirano od prvog do trećeg razreda postizala odličan uspjeh i imala primjerno vladanje. Učestvovala je u sportskim takmičenjima (fudbal i rukomet) na kojim je predstavljala Srednju školu „28. juni“.

„Smatram da je srednjoškolsko obrazovanje uticalo na izgradnju moje ličnosti. Stekla sam samopouzdanje, radne navike i, ono najvažnije, naučila sam biti čovjek. Imam svoj stav i cilj, trudim se da svakodnevno budem najbolja verzija sebe. Čast mi je i zadovoljstvo što sam završila upravo Srednju školu „28. juni“, zanimanje frizer, i što sam izabrana za učenika generacije. Nadam se da ću i u daljem radu postizati uspjehe i da će se moje želje i ciljevi ostvarivati i u budućnosti“, poručila je Marija.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com