Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /латиница

Теодора и Марија ученице генерације Средње школе “28. јуни”

Извор: Филтер

Теодора Марковић и Марија Мочевић проглашене су за ученице генерације 2022/2023 Средње школе “28.јуни”.

Из школе је саопштено да је Теодора ученица генерације у категорији IV степена, а Марија III степена.

Теодора Марковић је рођена 4. маја 2004. године. Одрасла је у Палама гдје је завршила Основну школу „Србија“ у којој је била ученик генерације и вуковац, што јој је, како каже, итекако дало подстрека за успјехе које је постизала у средњој школи.

„Од награда издвојила бих „Змијанче“, републичку награду за литерарни рад, за коју сам захвална мојој разредници Радомирки Лаловић“, каже Теодора.

Након основне школе одлучила је да промијени средину и друштво и да се упише у Средњу школу „28. јуни“ гдје се образовала за занимање техничар информационих технологија.

„Уз помоћ професора који су посвећено приближавали стручне предмете и које сам много завољела постигла сам одличан успјех са највећим просјеком кроз све четири године школовања. Школа ми је пружила могућност да се бавим и спортским активностима и да не запоставим своју љубав према писању, за шта сам захвална професорици Драгани Мандрапи. Несебичну подршку ми је пружала и разредница Ана Савић”, рекла је Теодора.

За Средњу школу каже да ће је памтити као најљепши период у животу до сада, препуном успјеха, пројеката, открићем неформалног образовања, али и неуспјесима који су је научили да сваки неуспјех може да претвори у највећи успјех.

Ипак, највећу захвалност дугује родитељима Далибору и Јелени, брату Павлу и осталој породици који сада могу да буду поносни, и како сама каже, то је њен начин да им каже хвала.

Теодора ће образовање наставити на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву гдје се нада да ће наставити да ниже успјехе као што је то чинила и до сада, а трудиће се да ти успјеси буду још већи.

„За крај изрека којом се водим кроз живот је: “Не причајте о својим плановима док их не почнете остваривати““, закључила је Теодора.

Марија Мочевић рођена је 18. јула 2004. године у Касиндолу. Завршила је Основну школу “Алекса Шантић” у Војковићима. Након основне школе уписала је Средњу школу „28. јуни“ гдје се, у оквиру струке Остале дјелатности, образује за занимање фризер.

Марија је континуирано од првог до трећег разреда постизала одличан успјех и имала примјерно владање. Учествовала је у спортским такмичењима (фудбал и рукомет) на којим је представљала Средњу школу „28. јуни“.

„Сматрам да је средњошколско образовање утицало на изградњу моје личности. Стекла сам самопоуздање, радне навике и, оно најважније, научила сам бити човјек. Имам свој став и циљ, трудим се да свакодневно будем најбоља верзија себе. Част ми је и задовољство што сам завршила управо Средњу школу „28. јуни“, занимање фризер, и што сам изабрана за ученика генерације. Надам се да ћу и у даљем раду постизати успјехе и да ће се моје жеље и циљеви остваривати и у будућности“, поручила је Марија.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com