Wed. May 31, 2023
ћирилица /latinica

Sokolac: Školski policajac od danas u dvorištu osnovne i srednje škole

Izvor: Info centar Sokolac

Forum za bezbjednost opštine Sokolac juče je na vanrednom sastanku u proširenom sastavu analizirao stanje bezbjednosti na području naše lokalne zajednice, a povodom nemilih dešavanja u školi u Beogradu.

Jedna od preduzetih mjera bila je i ta da policijski službenik svaki dan boravi u krugu škole, naročito u vrijeme između školskih smjena, i na mjestima većeg okupljanja djece.

Školski policajac Đorđije Kosorić, u izjavi za Info centar, rekao je da je ovo jedna od preduzetih pojačanih mjera bezbjednosti u školama kojima se pridružila i Policijska stanica u Sokocu.

„Svakodnevno ćemo boraviti u dvorištu osnovne i srednje škole u Sokocu, kako bi se učenici osjećali bezbjedno i kako bi nam ukazali na sve eventualne probleme. Posebnu pažnju na njihovu sigurnost obratićemo prilikom dolaska i odlaska sa nastave, te na velikom odmoru“, kazao je Kosorić.

On je rekao da će ova mjera biti na snazi do daljnjeg, a da je reakcija učenika na prisustvo policijskog službenika pozitivna. Kosorić je uputio i apel roditeljima da razgovaraju sa djecom i da prate i nadgledaju njihov boravak u virtuelnom svijetu, posebno na društvenim mrežama.

Filter 2019