Mon. Jun 5, 2023
ћирилица /latinica

Pročitajte ko su dobitnici priznanja Opštine Istočno Novo Sarajevo

Foto: Srna

Izvor: Filter

Povodom krsne slave opštine Istočno Novo Sarajevo – Spasovdana jutros je održana svečana sjednica Skupštine opštine. Na sjednici su usvojeni prijedlozi za dodjelu opštinskih priznanja – povelja, plaketa i zahvalnica zaslužnim pojedincima, kolektivima i organizacijama.

Priznanja će biti dodijeljena na svečanoj akademiji koja će biti održana večeras u 19.00 časova u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Najveće opštinsko priznanje Povelja Opštine Istočno Novo Sarajevo biće dodijeljena Zori Vidović, ministru finansija Republike Srpske za nesebičnu podršku i veliko razumijevanje potreba stanovnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

Povelja će biti dodijeljena i prof. Milanu Kuliću, rektoru Univertiteta u Istočnom Sarajevu za izuzetan doprinos razvoju Univerziteta.

Ove godine biće dodijeljene četiri Plakete.

Plaketu će dobiti Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske za izuzetan doprinos u rješavanju stambenog zbrinjavanja izbjeglog i raseljenog stanovništva na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Plaketu će dobiti i dr Ninoslava Bjelogrlić za nesebično požrtvovanje i izuzetan doprinos unapređenju usluga Službe laboratorije Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Plaketu će posthumno dobiti i Nedeljko Zelenović za veliki doprinos u oblasti umjetničkog rada, stvaralaštva i kulture u opštini i šire.

Danijela Luketa dobiće Plaketu za uspješan dugogdišnji pedagoški rad u Školi za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo.

Na svečanoj Spasovdanskoj akademiji večeras će biti uručene i zahvalnice Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Zahvalnicu će posthumno dobiti Tomislav Lalović za izvanredan trud i posvećen rad u KP “Sveti Marko”.

Stevan Miljanović dobiće zahvalnicu za nesebično zalaganje u radu KP “Rad”.

Predrag Gavrilović dobiće zahvalnicu za nesebično zalaganje u radu KP “Vodovod i kanalizacija”.

Za nesebično zalaganje u radu KP “Toplane-INS” zahvalnicu će dobiti Goran Mandić.

Za doprinos privrednom razvoju opštine zahvalnica će biti dodijeljena firmi “KV Team”.

Za promociju ugostiteljske djelatnosti zahvalnica će biti dodijeljena hotelu “Brčko gas”.

Miloš Popović zahvalnicu će dobiti za izvanredan doprinos organizaciji kulturnih manifestacija u opštini Istočno Novo Sarajevo kroz lični angažman i stvaranje unikatnih umjetničkih postavki i izvanrednih umjetničkih djela.

Mirko Čampara zahvalnicu će dobiti za izuzetan angažman u pokretanju i organizaciji Božićnog turnira u futsalu i promociju sporta u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Aleksandar Jovančić zahvalnicu će dobiti za nesebično zalaganje i izuzetnu posvećenost pacijentima Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Odjeljenje IV3 tehničara informacionih tehnologija SŠ “28. juni” zahvalnicu će dobiti zlj osvojeno prvo mjesto na konkursu za projekte “Skroji svoj kutak po mjeri”.

Filter 2019