Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета

Извор: Срна

На Палама је данас промовисано 188 дипломаца првог и другог циклуса студија Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Декан Филозофског факултета Драга Мастиловић рекао је да су у оквиру манифестације „Дани Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву“ промовисана 164 студента првог циклус студија и 24 студента мастер студија из 17 различитих области које образује ова установа из хуманистичких, друштвених и природно-математичких наука.

Он је истакао да је овај факултет поносан на чињеницу што промовишу још једну генерацију студената, која ће бити снага Републике Српске у наредном периоду.

Студент генерације на студијском програму психологије са просјеком 9,73 Катарина Марковић рекла је новинарима да је задовољна студирањем и оним што је научила за четири године.

Марковићева је тренутно на мастер студијама психологије на Филозофском факултету на Палама, а приправнички стаж одрађује у Лозници.

Мастер историје са просјеком 9.00 Владимир Гавриловић рекао је да је тема коју је одбранио била „Драгачево у Другом свјетском рату“ јер је он са простора општине Лучани из Србије.

Гавриловић је поручио студентима да уписују мастер и проширују своја знања.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић истакао је да је Филозофски факултет на Палама значајан за Универзитет у Источном Сарајеву и да је кадар који се школује неопходан сваком друштву, па и Републици Српској.

Он је додао да се на Универзитету у Источном Сарајеву реализују 112 студијска програма.

Филозофски факултет Пале данас је уручио повеље и захвалнице институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију Факултета.

Промоцији су присуствовали декани и продекани Универзитета у Источном Сарајеву, представници града Источно Сарајево, начелник општине Пале Бошко Југовић, свештенство Српске православне цркве, као и личности из јавног и политичког живота.

Манифестација „Дани филозофског факултета“ трајаће до недјеље, 21. маја, када ће ова високообразовна установа прославити крсну славу Светог Јована Богослова.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com