Полицајац упропастио тајну акцију: Комшији рекао да га прати СИПА

Извор: Глас Српске

У оперативној акцији СИПА-е “Дерби 2” јуче је ухапшен полицајац из Груда због постојања основа сумње да је починио кривично дјело “Одавање службене тајне” у вези са кривичним дјелом “Злоупотреба положаја или овлаштења.”

Посебна истражна радња

У претресима је изузета документација из Полицијске управе Груде те из Управе полиције Министарства унутрашњих послова  Западнохерцеговачког кантона.

Службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) проводили су посебну истражну радњу – Тајно праћење и техничко снимање особа, транспортних средстава и предмета по наредби Суда БиХ над осумњиченим из Груда 5. 5. 2020. године.

Осумњичени је примијетио да га аутомобил прати те питао полицијског службеника ПУ Груде да му провјери о чијем се возилу ради, пише Аваз.

Извршио провјере у бази регистарских ознака

Полицијски службеник је затим извршио провјере у бази регистарских ознака ИДДЕЕА и утврдио да се ради о службеном возилу СИПА-е, након чега је ту информацију рекао осумњиченим.

Будући да је та информација службена тајна, цијела акција је пропала, те су угрожени животи и сигурност службеника Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), изјавио је за портал jabuka.tv кантонални тужилац Јосип Аничић.

Ухапшени припадник ПУ Груде пребачен је у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог.

Filter 2019