Патријарх Порфирије: Катастрофа у школи какву српски народ не памти

Извор: Срна

Његова светост патријарх српски Порфирије рекао је да се у једној београдској основној школи данас догодила катастрофа каква се српском народу и отаџбини није десила и да се моли Спаситељу за пострадале.

Патријарх српски је навео да вијести о овој катастрофи слуша у муклом болу.

“Молим се Спаситељу Христу за пострадалу децу и радника школе. Молим се Спаситељу за њихове родитеље, браћу, сестре, родбину и изражавам им најдубље саучешће”, написао је патријарх на “Инстаграму”.

Његова светост је истакао да су молитве и љубав Васкрслог Господа и сва људска брига и пажња данас са рањеном дјецом и наставницом.

“Молим све да Васкрслом Господу упутимо молитву за мир и међусобну љубав. И молим да свако учини све што до њега стоји за престанак и осуду било каквог насиља, поготово за промоцију насиља у јавности”, рекао је патријарх Порфирије.

У пуцњави у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду убијено је осморо дјеце и један радник обезбјеђења. Шесторо дјеце и један наставник те школе су рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру и Тиршовој. Полиција је ухапсила четрнаестогодишњег К.К, који је починио тај злочин.

Filter 2019