Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Потписано 18 уговора за реконструкцију и изградњу путева

Фото: Општина Пале

Извор: Срна

Начелник општине Пале Бошко Југовић потписао је данас 18 уговора са шест извођача радова за реконструкцију и изградњу путне инфраструктуре, као и пројекте уређења на подручју ове локалне заједнице, укупне вриједности око 1.500.000 KМ.

Југовић је изјавио новинарима да је ријеч о 11 уговора из ове и седам из прошле године, а извођачи радова су са подручја Сарајевско-романијске регије и биће уведени у посао за десетак дана, док су рокови за завршетак од 30 до 90 радних дана, у зависности од обима и сложености посла појединих пројеката.

Фото: Општина Пале

Он је рекао да је ријеч о наставку изградње пута према пећини Орловача коју ће радити предузеће “Илиџа путеви”, а радови ће бити извођени и у Улици добровољних давалаца крви, биће асфалтиран дио пута на Kременитим брдима, настављено асфалтирање Улице Симе Матавуља, дио пута Драгуље, радиће се на вањском уређењу Мјесне заједнице Мокро, санацији фонтане код Саборног храма Светог Архангела Гаврила, а и пут према Боговићима.

Југовић је навео да је локална управа настојала да из буџета општине обухвати много тога и по мјесним заједницама, те да је у плану за ову годину реконструкција још улица, док би у наредним данима требало да буде расписан тендер за хитну санацију ударних рупа пута према Подвитезу, који је у лошем стању.

Фото: Општина Пале

Директор фирме “Велике шуме” Пале Жана Боровчанин рекла је да ово предузеће очекује успјешну сарадњу са локалном заједницом, те да ће реализовати уговоре на задовољство грађана у предвиђеним роковима и најбољем квалитету.

Предсједник фирме “Радис” Источно Сарајево Душко Марковић рекао је да су добили посао за извођење радова на вањском уређењу око објекта Мјесне заједнице Мокро и санацију фонтане на Палама, те изразио наду да ће завршити све радове квалитетно и у предвиђеним роковима.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com