Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Отворен Дјечији сајам у Источном Сарајеву

Фото: Град Источно Сарајево

Извор: Срна/Филтер

Први Дјечји сајам у Источном Сарајеву одржава се у новој дворани на Тргу Републике Србије. Присутно је око 50 излагача, а сајам траје данас и сутра у периоду од 10.00 до 19.00 часова.

Будућност и приоритет Републике Српске су породица и њене праве вриједности, здрава и успјешна дјеца и ако се не улаже у њих, не постоји нада за боље сутра, поручила је помоћник министра породице омладине и спорта Српске Јелена Kуртиновић.
Отварајући Дјечији сајам у Источном Сарајеву Kуртиновићева је рекла да ће Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске увијек подржати овакве манифестације, јер оне промовишу праве породичне вриједности и значај дјеце, њихове игре и здравог дјечијег одрастања, њиховог правилног раног раста и развоја.

Она је поручила и замолила све родитеље, те оне који воде бригу о дјеци, да их добро слушају, јер је врло тешко бити дијете.

Фото: Град Источно Сарајево

Према њеним ријечима, одрасли врло често не разумију дјецу, али их морају ослушкивати, њихове потребе, како би учинили све што је у дјечијем најбољем интересу.

“Све оно што ми уложимо у нашу дјецу, вишеструко и благонаклоно ће нам се вратити и ниједна марка коју уложимо у њих није потрошена узалуд, већ има своје мјесто и намјену, односно улажемо у своју будућност”, истакла је Kуртиновићева.

Фото: Град Источно Сарајево

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић рекао је да је Дјечији сајам прилика да се промовишу породица и њене вриједности, да се слави ђетињство и радост коју оно доноси.

“Надам се да ће ова два дана, колико траје манифестација, бити испуњена дјечијим смијехом, грајом и пјесмом”, истакао је Иконић и изразио наду да ће 50 излагача на сајму моћи да задовоље потребе најмлађих.

Фото: Град Источно Сарајево

Поздрављајући најмлађе и све присутне, представник градоначелника Источног Сарајева Огњен Сладоје изразио је наду да ће ова манифестација постати традиционална и препознатљива у граду.

Он је пожелио малишаним и њиховим родитељима да се добро забаве, а излагачима којих је више од 50, да на најбољи начин промовишу своје производе.

Фото: Град Источно Сарајево

Манифестација се одржава у организацији компаније “РС консалтинг и трговина” из Бањалуке под покровитељством града Источно Сарајево и градске Туристичке организације, а партнер сајма је Општинска управа Источно Ново Сарајево.

Фото: Град Источно Сарајево
Фото: Општина Источно Ново Сарајево
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com