Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Осим начелника општине Стари Град ухапшене још три особе

Извор: Срна

У оквиру акције “Старт”, осим начелника сарајевске општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића, ухапшени су и Елмедин Каришик, Сеид Хаџибајрић и Алма Дестановић који су осумњичени за кривична дјела организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, прање новца, те примање и давање дара.

Ибрахиму Хаџибајрићу додатно се на терет ставља и незаконито додјељивање некретнине особи са подручја Старог Града, од које је примио мито од 150.000 КМ, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Ибрахим Хаџибајрић и Елмедин Каришик осумњичени су да су од 2019. до маја ове године организовали и руководили криминалном групом чији су чланови били Алма Дестановић, Сеид Хаџибајрић и друге особе.

Поједини чланови групе међусобно су комуницирали путем инсталиране апликације “Скај” како би прикривали трагове и договарали извршење кривичних дјела.

Осумњичени су да су незаконито издавали у закуп паркинг просторе на подручју општине Стари Град за најмање три фирме над којима су имали контролу и незаконито зарадили више стотина хиљада КМ.

У току је испитивање осумњичених у просторијама Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Из кантоналног Тужилаштва јуче је саопштено да је акцијом обухваћено више од 10 физичких и правних лица осумњичених за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима.

Претреси су извршени на подручју сарајевских општина Стари Град, Ново Сарајево, Вогошћа и Илиџа, а том приликом је одузета документација, одређена количина новца, скупоцјени накит и неколико аутомобила.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com