Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа

Извор: Срна

Светом литургијом у Храму Нерукотвореног образа Господа Исуса Христа на Kули и славским обредом, данас је обиљежен Ђурђевдан, Дан и крсна слава општине Источна Илиџа.
Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић честитао је празник становницима ове локалне заједнице.

Он је подсјетио да је период између двије славе за Источну Илиџу био веома успјешан, те поручио да настављају сигурним корацима даљи развој као једна од најстабилнијих локалних заједница у Републици Српској.

“Можемо се похвалити великим бројем започетих или завршених пројекта, а односе се на развој инфраструктуре пословних зона, изградњу саобрађајница, паркинга, планирања изградње јавних објеката”, истакао је Божовић.

Он је навео да је расписан јавни позив за израду главног пројекта изградње административног центра општине.

“То ће можда бити у наредној години најзначајнији пројекат који ћемо завршити”, рекао је Божовић и додао да је брига о људима свих генерација најбитнија.

Оно је напоменуо да ове године у општини дочекују славу у специфичним условима, тужним због трагичних догађаја у Србији, те још једном изразио саучешће породицама страдалих, а повријеђенима брз опоравак, исказујући подршку руководству Србије које тражи начин да превазиђе тренутну ситуацију.

Међу званицама на свечаности у општини Источна Илиџа био је и предсједник Скупштине нишке градске општине Пантелеј Саша Новићевић, који је истакао да је ово добра прилика да се размијене искуства из различитих сфера, од културе до привреде.

“Представници општина Источна Илиџа и општине Пантелеј, које су побратимљене, већ традиционално се међусобно посјећују, а ове године у јако специфичној ситуацији због догађаја у Београду и Младеновцу, али као српски народ морамо да будемо ослонац и подршка једни другима”, истакао је Новићевић.

Он је додао да се посјете на заснивају само на свечаностима, него и на даљем развоју и сарадњи општина.

“Један од разговора које смо имали је у вези сарадње наших универзитета, односно факултета. У плану је реализација еколошког пројекта између нишког Универзитета и Електротехничког факулета”, навео је Новићевић.

Што се тиче сарадње у области културе, он је рекао да ће на наредном састанку прецизирати детаље у вези тога да неко културно-умјетничко друштво, пјевачке секције из нишке општине буду гости општини Источна Илиџа.

Прослави славе и Дан општине Источна Илиџа присуствовали су представници политичког, културног, привредног и јавног живота Источног Сарајева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com