Wed. May 31, 2023
ћирилица /latinica

Nova specijalizovana vozila i mašina za vatrogasce

Izvor: Filter

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Istočno Sarajevo dobiće na upotrebu dva specijalizovana vozila – kvad i mašinu za pranje trgova i velikih otvorenih površina od Grada Istočno Sarajevo.

“Vozila i mašinu predaće gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić u ponedjeljak, 22. maja, na Trgu Srbije u 11.00 časova”, najavili su iz Gradske uprave.

Grad Istočno Sarajevo izvršio je u proteklom periodu nabavku specijalizovanih kvad vozila i mašine za pranje trgova i betonskih površina da bi se unaprijedio rad i pojačali kapaciteti Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Istočnog Sarajeva.

Kako navode iz Gradske uprave, ukupna vrijednost vozila i mašine iznosi 238.000 KM.

Četvorotočkaši za gašenje požara namijenjeni su za rad na izrazito nepristupačnim terenima i u uslovima velikih snježnih padavina i leda, kada je otežana prohodnost vozila. Opremljeni su modulima visokog pritiska i rezervoarima od po 200 litara vode.

Vozila su marke Polaris, proizvedena u SAD, a nadogradnju je izvršila poznata kompanija Rozenbauer, iz Austrije, koja više od 100 godina isporučuje kompletan program vozila i opreme za vatrogasne službe.

Mašina za pranje otvorenih površina radi pod visokim pritiskom, namijenjena je za pranje trgova i širokih površina na otvorenom, a efikasno otklanja i sve nečistoće zalijepljene za betonske površine.

Filter 2019