Sun. May 28, 2023
ћирилица /латиница

Нова специјализована возила и машина за ватрогасце

Извор: Филтер

Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Источно Сарајево добиће на употребу два специјализована возила – квад и машину за прање тргова и великих отворених површина од Града Источно Сарајево.

“Возила и машину предаће градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић у понедјељак, 22. маја, на Тргу Србије у 11.00 часова”, најавили су из Градске управе.

Град Источно Сарајево извршио је у протеклом периоду набавку специјализованих квад возила и машине за прање тргова и бетонских површина да би се унаприједио рад и појачали капацитети Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Источног Сарајева.

Како наводе из Градске управе, укупна вриједност возила и машине износи 238.000 КМ.

Четвороточкаши за гашење пожара намијењени су за рад на изразито неприступачним теренима и у условима великих сњежних падавина и леда, када је отежана проходност возила. Опремљени су модулима високог притиска и резервоарима од по 200 литара воде.

Возила су марке Поларис, произведена у САД, а надоградњу је извршила позната компанија Розенбауер, из Аустрије, која више од 100 година испоручује комплетан програм возила и опреме за ватрогасне службе.

Машина за прање отворених површина ради под високим притиском, намијењена је за прање тргова и широких површина на отвореном, а ефикасно отклања и све нечистоће залијепљене за бетонске површине.

Filter 2019