Sun. May 28, 2023
ћирилица /latinica

Na Palama večeras pomen za stradale nevine žrtve

Izvor: Srna

Na Palama će večeras u Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila biti služen i pomen za stradale učenike i radnika beogradske škole “Vladislav Ribnikar” i građane opštine Mladenovac, koji su ubijeni u napadima pojedinaca.

Opština Pale i sveštenstvo pozvali su sugrađane da im se pridruže u ovom molitvenom činu u 18.00 časova.

Načelnik Pala Boško Jugović naglasio je da su molitva u hramu i prisluživanje svijeća za duše stradalih sunarodnika u svetoj crkvi, gdje i priliči, najprimjereniji način da se oda počast žrtvama.

“Istovremeno se solidarišemo sa njihovim porodicama u čijem bolu iskreno saučestvujemo i građanima bratske nam Srbije u cjelini”, rekao je Jugović Srni.

Jugović je podsjetio da je Mladenovac Palama bratska opština, koja je zaslužila podršku, posebno sada kada su potrebni istinsko zajedništvo, nepokolebljiva vjera i snaga za prevazilaženje ovih bolnih trenutaka.

Samo u dva dana u dvije pucnjave u Srbiji izgubljeno je 17 života – kod Mladenovca je sinoć ubijeno osmoro ljudi, a u srijedu, 3. maja, u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubijeno je osmoro učenika i radnik obezbjeđenja. Počinioci su uhapšeni.

Filter 2019