Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

На Палама вечерас помен за страдале невине жртве

Извор: Срна

На Палама ће вечерас у Храму Сабора Светог архангела Гаврила бити служен и помен за страдале ученике и радника београдске школе “Владислав Рибникар” и грађане општине Младеновац, који су убијени у нападима појединаца.

Општина Пале и свештенство позвали су суграђане да им се придруже у овом молитвеном чину у 18.00 часова.

Начелник Пала Бошко Југовић нагласио је да су молитва у храму и прислуживање свијећа за душе страдалих сународника у светој цркви, гдје и приличи, најпримјеренији начин да се ода почаст жртвама.

“Истовремено се солидаришемо са њиховим породицама у чијем болу искрено саучествујемо и грађанима братске нам Србије у цјелини”, рекао је Југовић Срни.

Југовић је подсјетио да је Младеновац Палама братска општина, која је заслужила подршку, посебно сада када су потребни истинско заједништво, непоколебљива вјера и снага за превазилажење ових болних тренутака.

Само у два дана у двије пуцњаве у Србији изгубљено је 17 живота – код Младеновца је синоћ убијено осморо људи, а у сриједу, 3. маја, у београдској Основној школи “Владислав Рибникар” убијено је осморо ученика и радник обезбјеђења. Починиоци су ухапшени.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com