Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /latinica

Na akademiji u Istočnoj Ilidži odata počast ubijenim u Beogradu

Izvor: Srna

Na početku akademije povodom Đurđevdana – slave i Dana opštine Istočna Ilidža večeras je odata počast ubijenoj djeci i radniku obezbjeđenja u školi u Beogradu.
Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je ožalošćenim porodicama u Srbiji izjavio saučešće.

Božović je rekao novinarima da ove godine slavu dočekuju u specifičnim uslovima, tužnim zbog tragičnih događaja u matici Srbiji.

On je istakao da su ponosni na sve rezultate koje su postigli između dvije slave, ali da je briga o ljudima svih generacija najbitnija.

Božović je naveo da Istočna Ilidža prednjači po svom razvoju na području Sarajevsko-romanijske regije, od izgradnje saobraćajnica, otkupa zemljišta za izgradnju sportskih sadržaja, planiranja izgradnje javnih objekata, nastavka aktivnosti koje će dovesti do izgradnje administrativnog centra opštine.

Prema njegovim riječima, na području opštine stvaraju preduslove da njihovi sportisti i sportski kolektivi imaju mnogo bolje uslove za rad.

Božović je naglasio da su ponosni na mjere koje su realizovali u sprovođenju pronatalitetne politike, subvencionisanje vrtića i specijalizacija doktorima, sufinansiranje maturskih haljina i ođela, a ove godine su finansirali i odlazak učenika u školu prirode.

“Opština pomaže porodicama sa četvoro i više djece, nabavku udžbenika, a u narednom periodu će sve ovo biti prošireno”, naveo je Božović, koji je stanovnicima Istočne Ilidže čestitao slavu Svetoga Đorđa.

On je naglasio da su danas dodijelili priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima, a najveće opštinsko priznanje Povelju opštine Istočna Ilidža dobio je Ranko Skakavac za svoj humani rad u proteklih nekoliko decenija.

Božović je rekao da je Plaketu opštine podsthumno dobila doktor Branka Semiz, plaketu je dobila i doktor Biljana Tuševljak, zahvalnicu pripadnici Civilne zaštite Republike Srpske koji su pokazali hrabrost prilikom zemljotresa u Turskoj i vaspitačice tri vrtića sa područja ove lokalne zajednice.

Predsjednik Skupštine opštine Istočna Ilidža Rade Ćosović istakao je Skupština jednoglasno donijela odluku o dođeli priznanja najzaslužnijim kolektivima i pojedincima.

“To su nagrade i priznanja za duži niz godina aktivizma i profesionalnog i stručnog rada”, naveo je on.

Dobitnik najvećeg opštinskog priznanja Ranko Skakavac istakao je da je to velika čast i odgovornost i da ova povelja nije samo njegova već stotine ljudi koji su bili uključeni u mnoge aktivnosti koje su zajedno provodili.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com