Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /latinica

Mošti Svetog vladike Nikolaja sutra na Spasovdanskoj litiji u Beogradu

Izvor: Srna

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije dobro je oslušnuo srce svog naroda, koje dobro poznaje, i procijenio da će mošti Svetog vladike Nikolaja na čelu sutrašnje Spasovdanske litije u Beogradu obradovati mnoge i donijeti utjehu nakon tragedija koje su zadesile Srbiju, rekao je Njegovo preosveštenstvo vikarni episkop toplički Petar.

Episkop Petar je naveo da će mošti u 19.00 časova biti iznijete iz Hrama Vaznesenja, nakon čega će se kratko zaustaviti na uglu ulica Kralja Milutina i Kralja Milana, gdje će biti služen pomen nevino stradalima u pucnjavi u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Tradicionalna Spasovdanska litija će nakon toga biti nastavljena do Hrama Svetog Save, gdje će biti služen moleban, a patrijarh Porfirije će se na tom mjestu obratiti narodu.

– Poslije toga, narod će moći da celiva mošti Svetog vladike Nikolaja, koje će biti u Hramu do nedelje – rekao je episkop Petar, koji je vikar patrijarha srpskog.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com