Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Мошти Светог владике Николаја сутра на Спасовданској литији у Београду

Извор: Срна

Његова светост патријарх српски Порфирије добро је ослушнуо срце свог народа, које добро познаје, и процијенио да ће мошти Светог владике Николаја на челу сутрашње Спасовданске литије у Београду обрадовати многе и донијети утјеху након трагедија које су задесиле Србију, рекао је Његово преосвештенство викарни епископ топлички Петар.

Епископ Петар је навео да ће мошти у 19.00 часова бити изнијете из Храма Вазнесења, након чега ће се кратко зауставити на углу улица Краља Милутина и Краља Милана, гдје ће бити служен помен невино страдалима у пуцњави у Основној школи “Владислав Рибникар” у Београду.

Традиционална Спасовданска литија ће након тога бити настављена до Храма Светог Саве, гдје ће бити служен молебан, а патријарх Порфирије ће се на том мјесту обратити народу.

– Послије тога, народ ће моћи да целива мошти Светог владике Николаја, које ће бити у Храму до недеље – рекао је епископ Петар, који је викар патријарха српског.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com