Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Митрополит Јоаникије под Острогом поново позвао на мир, слогу и љубав

Фото: СПЦ

Извор: Танјуг

Упркос веома лошем времену и обилној киши под Острогом се окупио велики број верника поводом великог празника Српске православне цркве Св. Василија Острошког да би се поклонили моштима свеца, а литургију је служио митрополит црногорско-приморски Јоаникије, који је и овог пута позвао на мир, слогу и љубав.

– И ове године у мало тежим приликама смо се сабрали овдjе да измолимо милост од Бога и Светог Василија који своју милост излива на цркву своју вijековима од кад овдjе почивају његове свете мошти. Не бих ништа тумачио зашто је данас оволика киша, а и вријеме јој је. Ово су дани када Господ залива земљу кишом да би све родило. Нека да Бог да међу нама рађа, љубав, доброта, мир и слога – навео је митрополит.

Он је нагласио да кад су се год сквасили пратећи мошти Светог Василија, он се обратио уз велики благослов и на велику срећу и радост.

Поводом празника Светог Василија Острошког, славе града Никшића, вечерас ће у овом граду бити одржана традиционална литија.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com