Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Међународно признање ОЦ Јахорина за акцију хиљаду скија за нашу дјецу

Фото: ОЦ Јахорина

Извор: Филтер

Олимпијски центар Јахорина је овогодишњи добитник престижне међународне награде од стране Свјетске скијашке федерације за најкреативније обиљежавање Свјетског дана снијега.

Награда је у руке Олимпијског центра отишла због сада већ традиционалних Акција „1000 скија и 1000 кацига” за нашу дјецу чији је циљ да скијање учине доступним за сву дјецу без обзира на економски статус породице, као и промоција природе и правих вриједности.

Велики број малишана добио је своју прву скијашку опрему на додјели организованој поводом Свјетског дана снијега, која је одржана у сарадњи с компанијом ТецхноАлпин. Организатори Wорлд Сноw Даy-а, препознали су овај догађај као најкреативнији и поред изузетно јаке конкуренције ово ласкаво признање припало је управо Олимпијском центру Јахорина.

Тим поводом директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић је изјавио да ова међународна награда симболизује изванредан допринос ОЦ Јахорина у промоцији зимских активности и очувању сњежних спортова.

“Веома ми је драго што је то управо препознала Светска скијашка федерација. Примарни циљ акције „Хиљаду кацига за нашу дјецу”, као и код акције „Хиљаду скија за нашу дјецу” јесте враћање дјеце здравом начину живота и физичкој активности, а удаљавање од телефона и компјутера и „виртуелног свијета”. Поред шансе да уче о природи и окружењу у којем живе, дјеца добијају прилику да развијају своје самопоуздање, друштвене вјештине, као и породичне везе. Његовање и стварање љубави према планини је нешто што ми развијамо код наше дјеце. Желим да искористим прилику, док сам на мјесту директора ОЦ Јахорина, да скијање приближим сваком дјетету, да није привилегија оних који имају новац”, рекао је Љевнаић.

До сада је у наведеним акцијама подијељено преко 500 скија и кацига.

“Могу рећи да је то само почетак, јер ово признање је додатни подстицај за све запослене у Олимпијском центру да још више раде на стварању нових скијаша. Следећа фаза је скијашки камп у којем би дјеца имала знатно повољније цијене смјештаја него у хотелима, као и свих пропратних услуга”, навео је директор ОЦ Јахорина.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com