Sun. May 28, 2023
ћирилица /латиница

Медицинске сестре и техничари стуб Болнице “Србија”

Извор: Филтер

Данас се обиљежава Међународни дан медицинских сестара и техничара.

Овај дан обиљежава се сваке године 12. маја, јер је тада рођена Флоренс Најтингел, медицинска сестра која је позната по оснивању модерног сестринства.

Бити медицинска сестра или техничар значи радити на унапређењу здравља, спречавања болести, лијечења и рехабилитације пацијената.

“У Болници „Србија“ Источно Сарајево запослено је 235 медицинских сестара и техничара и са поносом можемо рећи да су стуб наше здравствене установе и чији је допринос систему здравствене заштите непроцјењив”, саопштено је из Болнице поводом Дана медицинских сестара и техничара.

Медицинске сестре и техничари морају бити хумана и емпатична бића, јер они су ти које су највише у додиру са пацијентима и труде се да им боравак у болници буде љепши и лакши.

Пацијенти који бораве у болници са различитим дијагнозама и у различитим стањима, а нарочито хронични болесници захтјевају промјену начина живота након изласка из болнице.

Медицинске сестре и техничари су ту да објасне пацијентима како треба да се хране, како и када да узимају терапију, и дају друге савјете у зависности од болести.

“Захваљујемо им се за сав рад, посвећеност, стручност, знање, несебичну бригу и пажњу коју сваки дан посвећују нашим пацијентима”, поручили су из ове Болнице.

Filter 2019