Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Историјски час за основце на “Новом Зејтинлику”

Извор: Филтер

Историјски час на “Новом Зејтинлику” за ученике основних школа са подручја општина Пале, Источна Илиџа и Соколац биће одржан у четвртак 11. маја у 10.00 часова.

Организатори часа на Војничком спомен-гробљу „Нови Зејтинлик” су Борачка организација општине Пале и “Илиџански борац” Источна Илиџа. Након историјског часа ученици ће посјетити и манастир “Соколица” на Равној Романији.

Историјски час ће одржати историчар мр Лазар Шкобо, а очекује се да ће часу присуствовати око 650 ученика из Пала, Источне Илиџе и Сокоца.

“Задатак организатора историјског часа је да код ученика побуде интересовање за историјске догађаје и да о томе разговарају не само у наставном процесу, него и са својим укућанима који су били њихови живи свједоци, како би на тај начин њихово национално утемељење било учвршћено садејством та два најбитнија васпитна фактора, а то су школа и породица”, саопштено је из БО Пале.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com