Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /латиница

За Mагдалену у Вишеграду прикупљено око 13.000 марака

Извор: Срна

У Вишеграду је прикупљено око 13.000 КМ за лијечење тешко болесне осмогодишње дјевојчице Магдалене Влашки из Трнова, у акцији коју је покренула Управа Рукометног клуба “Вишеград ХЕД”.

Новац је прикупљен на синоћ одиграној рукометној утакмици 21. кола Прве лиге Републике Српске, гдје је вишеградски клуб побиједио екипу “Котор Вароши” резултатом 36:27.

Предсједник Рукометног клуба “Вишеград ХЕД” Чедомир Гузина рекао је новинарима да резултат утакмице није важан у односу на побједу коју ће извојевати мала Магдалена, додајући да му је драго што су се суграђани несебично одазвали како би помогли лијечење дјевојчице.

Бојан Марковић, играч Рукометног клуба “Котор Варош”, каже да му је драго што је утакмица прошла у фер игри, као и да је и његов клуб, такође, издвојио пригодна новчана средства како би допринијели овој акцији.

Хуманитарном гесту прикључили су се пријатељи вишеградског Рукометног клуба, као и многобројне установе и предузећа, а допринос су дали и чланови Српског соколског друштва “Краљ Петар Ујединитељ”, који су извели пригодне кореографије.

За лијечење Магдалене Влашки потребно је 300.000 евра.Новац се може уплатити и на жиро-рачун 552-00019756588-15 Адико банка на име Зорица Дурсун.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com