Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Др Андреа Сладоје нови специјалиста неурологије у Болници “Србија”

Извор: Филтер

Одјељење неурологије Болнице „Србија“ богатије је за још једног специјалисту, др Андреу Сладоје.

“Неурологију сам завољела још као студент, јер за мене представља једну врсту математике у медицини са много могућих решења. Видјела сам је као неку врсту изазова, а када се створила прилика конкурисала сам и добила специјализацију”, истакла је др Сладоје.

Др Сладоје рођена је 12. 10. 1990. године у Мостару. Основну и средњу школу завршила је у Невесињу, а након тога школовање је наставила на Медицинском факултету у Фочи.

Звање доктора медицине стекла је 2016. године и дипломирала је са просјечном оцјеном 9,5. Током студирања била је стипендиста фондације др Милан Јелић, а касније и добитник повеље од стране доктора медицине за најбоље постигнуте резултате у генерацији.

Специјализацију из неурологије добила је 2017. године, а завршила је 2023. године на Медицинском факултету у Бања Луци.

Дио специјалистичког стажа обавила је у Kлиничком центру у Сарајеву, а највећи дио у Универзитетском клиничком центру Републике Српске на Kлиници за неурологију.

Такође, одслушала је наставу и одрадила дио стажа у Kлиничком центру Србије на Kлиници за неурологију. Члан је Удружења неуролога Републике Српске.

Она каже да је посао љекара сам по себи тежак, а на Одјељењу неурологије се сусрећемо и са евидентним порастом броја неуролошких пацијената, чему доприноси и старење становништва, али и појава неуролошких болести код све млађих људи.

“Радујем се будућем раду у Болници “Србија” и надам се да ћу успјети стечено знање примјенити приликом рада у нашој установи”, нагласила је др Сладоје.

Др Сладоје ће амбулантне прегледе обављати сваког петка. За преглед код неуролога потребна је упутница породичног љекара, а заказивање термина може се обавити сваки радни дан од 9.30 до 13.00 часова на број телефона 057/325-300, локал 365.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com