Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Додик: Потези Запада угрожавају постојање Српске

Извор: Срна

Република Српска је одлучна да се бори за дејтонске прилике јер ако прихвати реформе са Запада биће угрожено њено постојање, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик, преноси ТАСС.

Додик је навео да поступци Кристијана Шмита доводе у опасност постојање Републике Српске, у којој не признају његово постојање.

– Нећемо испунити услове које нам он поставља. Очигледно је да је моћ којом Запад располаже и која се користи против нас огромна, а ми имамо одређене губитке – рекао је Додик.

Додик је подсјетио да са друге стране особа која тамо дјелује није изабрана од стране Савјета безбједности УН да буде високи представник, што је противно одредбама Дејтонског споразума.

– Морамо да вас обавијестимо да је почео да намеће законе, а ови закони се примјењују у другом дијелу БиХ, која се зове ФБиХ. Све нас то доводи у још тежу ситуацију, а ми смо одлучни да се боримо за дејтонске прилике јер чим прихватимо ове реформе са Запада биће угрожено само постојање Републике Српске – рекао је Додик.

Он је додао да би у том случају она једноствано престала да постоји, пренио је ТАСС. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com