Fri. Jul 19, 2024
ћирилица /латиница

Бројни гости из региона поводом Спасовдана дошли у Источно Сарајево

Извор: Филтер

Представници пријатељских општина и градова из региона бораве у Источном Новом Сарајеву, поводом Дана и крсне славе општине – Спасовдана.

На пријему који је данас организован, замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево, Александар Костовић, поручио је да је велика част и ове године угостити пријатеље из региона.

Фото: Филтер

“Ако може да се каже да је богат онај ко има пријатеље и ако то погледамо на нивоу општина, можемо рећи да смо јако богати. Имамо пријатељства која трају скоро три деценије. Са свим нашим општинама и градовима побратимима сарађујемо на свим нивоима – културном, спортском, економском, здравственом”, навео је Костовић и захвалио на доласку представницима градова и општина из Србије, Црне Горе, Македоније и БиХ.

Мартин Крстић из општине Куманово из Македоније честитао је крсну славу руководству и грађанима општине Источно Ново Сарајево.

“Хвала на позиву да присуствујемо свечаностима. Надамо се да ћемо као пријатељска општина имати још бољу сарадњу у будућности”, рекао је Крстић.

Фото: Филтер

Миљан Ћеранић из општине Чукарица подсјетио је да је ова београдска општина друга по величини у Србији.

“Са великом територијом, великим срцем и бројним становништвом преносим вам поздраве свих житеља Чукарице. Срећан вам Дан општине и крсна слава, да вам све у будућности буде срећно, берићетно, напредно, здраво и весело. Волимо се и поштујемо и наша сарадња ће остати квалитетна и садржајна”, рекао је Ћеранић.

Фото: Филтер

Начелник Босанског Грахова Урош Ђуран рекао је да двије општине веже Гаврило Принцип, а домаћинима је пожелио да сваке године окупљају још више пријатеља.

Фото: Филтер

Зоран Томић, потпредсједник општине Никшић честитао је славу свим становницима Источног Новог Сарајева. Додао је да двије општине након потписивања Повеље о братимљењу настављају да развијају међусобне односе и унапређују сарадњу на свим нивоима.

Фото: Филтер

Представници пријатељских општина и градова из Србије, Црне Горе, Македоније и Босне и Херцеговине присуствоваће свечаној академији која се одржава вечерас од 19.00 у Културном центру Источно Ново Сарајево. Учествоваће и у Спасовданској литији која креће са Трга Републике Србије сутра од 18.00 часова.

Фото: Филтер
Фото: Филтер
Фото: Филтер
Фото: Филтер
Фото: Филтер
Фото: Филтер
Фото: Филтер
Фото: Филтер
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com