Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Đurđevdanske svečanosti od 28. aprila do 11. maja

Izvor: Srna

Đurđevdanske svečanosti povodom Dana i krsne slave opštine Istočna Ilidža biće održane od 28. aprila do 11. maja. Đurđevdanske svečanosti organizuje Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža u saradnji sa Opštinskom upravom.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković naveo je da će u okviru svečanosti biti održana dva koncerta, izložba slika, književno veče, ulične trke, te svečana akademija.

Prema njegovim riječima, Đurđevdanske svečanosti biće otvorene u petak, 28. aprila, samostalnom izložbom slikara Slaviše Vreće pod nazivom „40 rok faca“ koja će biti postavljena na Trgu Doktor Miodrag Lazić.

On je dodao da će 29. aprila biti održan folklorni festival na kojem će, osim kulturno-umjetničkih društava iz Istočnog Sarajeva, učestvovati društva iz Srbije i Rumunije.

„Za 4. maj je planirano književno veče Nebojše Jevrića koji je jedan od najboljih srpskih ratnih izvještača. On je proveo rat na Ilidži i možemo reći da je jedan od omiljenih književnika Ilidžanaca“, rekao je Novaković novinarima.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredne i društvene djelatnosti Bojan Dragić rekao je da će i ove godine biti organizovane ulične trke na Mladičkom polju na kojima će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa područja opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

„Djeca će se takmičiti po razredima, a za pet prvoplasiranih obezbijedili smo medalje i zahvalnice. Cilj nam je da našim manifestacijama promovišemo sport“, naglasio je Dragić.

Šef kabineta načelnika opštine Istočna Ilidža Predrag Šarović rekao je da će 5. maja u 18.00 časova u restoranu „Kula“ biti održana svečana akademija na kojoj će biti uručena opštinska priznanja.

„Podijelićemo zahvalnice, plakete i Povelju opštine Istočna Ilidža, a očekuje nas i bogat kulturni program“, naveo je Šarović.

On je rekao da će Đurđevdanske svečanosti biti završene 11. maja koncertom grupe „Riblja čorba“ koji se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Istočno Sarajevo i turističkim info-centrom Istočna Ilidža.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com