Sat. Jun 22, 2024
ћирилица /латиница

Ђурђевданске свечаности од 28. априла до 11. маја

Извор: Срна

Ђурђевданске свечаности поводом Дана и крсне славе општине Источна Илиџа биће одржане од 28. априла до 11. маја. Ђурђевданске свечаности организује Центар за културу и информисање Источна Илиџа у сарадњи са Општинском управом.

Вршилац дужности директора Центра за културу и информисање Источна Илиџа Божидар Новаковић навео је да ће у оквиру свечаности бити одржана два концерта, изложба слика, књижевно вече, уличне трке, те свечана академија.

Према његовим ријечима, Ђурђевданске свечаности биће отворене у петак, 28. априла, самосталном изложбом сликара Славише Вреће под називом „40 рок фаца“ која ће бити постављена на Тргу Доктор Миодраг Лазић.

Он је додао да ће 29. априла бити одржан фолклорни фестивал на којем ће, осим културно-умјетничких друштава из Источног Сарајева, учествовати друштва из Србије и Румуније.

„За 4. мај је планирано књижевно вече Небојше Јеврића који је један од најбољих српских ратних извјештача. Он је провео рат на Илиџи и можемо рећи да је један од омиљених књижевника Илиџанаца“, рекао је Новаковић новинарима.

Начелник општинског Одјељења за привредне и друштвене дјелатности Бојан Драгић рекао је да ће и ове године бити организоване уличне трке на Младичком пољу на којима ће учествовати ученици основних и средњих школа са подручја општина Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

„Дјеца ће се такмичити по разредима, а за пет првопласираних обезбиједили смо медаље и захвалнице. Циљ нам је да нашим манифестацијама промовишемо спорт“, нагласио је Драгић.

Шеф кабинета начелника општине Источна Илиџа Предраг Шаровић рекао је да ће 5. маја у 18.00 часова у ресторану „Кула“ бити одржана свечана академија на којој ће бити уручена општинска признања.

„Подијелићемо захвалнице, плакете и Повељу општине Источна Илиџа, а очекује нас и богат културни програм“, навео је Шаровић.

Он је рекао да ће Ђурђевданске свечаности бити завршене 11. маја концертом групе „Рибља чорба“ који се организује у сарадњи са Туристичком организацијом града Источно Сарајево и туристичким инфо-центром Источна Илиџа.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com