Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Tarlać: Odgovorno i savjesno obavljam svoj posao

Izvor: Filter

Glavna sestra Odjeljenja ORL i CFH u Bolnici “Srbija”, Snježana Tarlać kaže da je njena uloga na ovom odjeljenju da organizuje, koordinira i rukovodi srednjim i nižim kadrom, da edukuje mlađi kadar, prisustvuje jutarnjoj viziti, daje informacije o stanju pacijenta, vodi računa o nabavci lijekova iz centralne apoteke kao i o higijeni Odjeljenja.

„Struktura pacijenata na našem odjeljenju je raznovrsna. Operacije koje se najčešće obavljaju na odjeljenju su operacije krajnika, štitne žlijezde, nosa, laringsa, ušiju“, rekla je Tarlaćeva.

Ona objašnjava da sestre na ovom odjeljenju vode računa o postoperativnom oporavku djece poslije operacije krajnika. Prate pojavu eventualnih krvarenja, bolova, vode računa o disanju pacijenta, bolovima, uzimanju tečnosti, ishrani i edukuju majke kako se ponašati sa djecom nakon operacije.

Kod operacija laringsa, sestre vode računa o tome kada treba pacijenta aspirirati, kako da se hrani na nazogasičnu sondu i posebnu pažnju obraćaju na previjanje pacijenta zajedno sa ljekarom koji ga je operisao.

Kod ostalih operacija se pažljivo i najčešće vodi računa o krvarenju i da li pacijent ima bolove, pri čemu sestre uključuju terapiju analgeticima.

Na odjeljenju ORL i CFH radi šest medicinskih sestara koje su obučene za adekvatan rad na Odjeljenju, kao i tri sestre koje rade u ambulanti i kabinetu audiologije.

„Za sve ove godine rada smatram da sam odgovorno i savjesno radila svoj posao, sa voljom, ljubavlju i pažnjom i da sam nastojala da sa svakim pacijentom pobjedim njihove strahove, porazgovaram, našalim se i trudim se da ih opustim. Naročito, pacijente pred operativni zahvat. Odjeljenje ORL i CFH odlično funkcioniše sve ove godine, jer smo jako dobar i uhodan tim“, zaključila je Tarlaćeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com