Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /латиница

Тарлаћ: Одговорно и савјесно обављам свој посао

Извор: Филтер

Главна сестра Одјељења ОРЛ и ЦФХ у Болници “Србија”, Сњежана Тарлаћ каже да је њена улога на овом одјељењу да организује, координира и руководи средњим и нижим кадром, да едукује млађи кадар, присуствује јутарњој визити, даје информације о стању пацијента, води рачуна о набавци лијекова из централне апотеке као и о хигијени Одјељења.

„Структура пацијената на нашем одјељењу је разноврсна. Операције које се најчешће обављају на одјељењу су операције крајника, штитне жлијезде, носа, ларингса, ушију“, рекла је Тарлаћева.

Она објашњава да сестре на овом одјељењу воде рачуна о постоперативном опоравку дјеце послије операције крајника. Прате појаву евентуалних крварења, болова, воде рачуна о дисању пацијента, боловима, узимању течности, исхрани и едукују мајке како се понашати са дјецом након операције.

Kод операција ларингса, сестре воде рачуна о томе када треба пацијента аспирирати, како да се храни на назогасичну сонду и посебну пажњу обраћају на превијање пацијента заједно са љекаром који га је оперисао.

Kод осталих операција се пажљиво и најчешће води рачуна о крварењу и да ли пацијент има болове, при чему сестре укључују терапију аналгетицима.

На одјељењу ОРЛ и ЦФХ ради шест медицинских сестара које су обучене за адекватан рад на Одјељењу, као и три сестре које раде у амбуланти и кабинету аудиологије.

„За све ове године рада сматрам да сам одговорно и савјесно радила свој посао, са вољом, љубављу и пажњом и да сам настојала да са сваким пацијентом побједим њихове страхове, поразговарам, нашалим се и трудим се да их опустим. Нарочито, пацијенте пред оперативни захват. Одјељење ОРЛ и ЦФХ одлично функционише све ове године, јер смо јако добар и уходан тим“, закључила је Тарлаћева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com