Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: Udruženje Srba iz Toronta doniralo savremenu ginekološku stolicu

Izvor: Srna

Udruženje Srba Sarajevsko-romanijske regije sa sjedištem u Torontu doniralo je ginekološku stolicu vrijednu skoro 19.000 KM Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ na Sokocu, rekla je danas novinarima direktor ove ustanove Adrijana Stanar.

Ona je navela da je riječ o savremenoj multifunkcionalnoj hidrauličnoj ginekološkoj stolici vodećeg svjetskog proizvođača „Šmic“, te zahvalila članovima Udruženja i poručila da su svi dobrodošli na Romaniju.

Stanareva je rekla da se u ginekološkoj službi vrše pregledi žena, ne samo sa Sokoca, već i sa područja Han Pijeska, a registrovan je i jedan broj žena iz Rogatice.

Ona je naglasila da ovo nije prva donacija Udruženja iz Kanade sokolačkom Domu zdravlja, te podsjetila da je 2013. godine stigla donacija vrijedna 20.000 kanadskih dolara kojom je omogućeno da se u službama ove ustanove po prvi put mogu raditi određene dijagnostičke procedure.

Prema njenim riječima, članovi Udruženja kontinuirano pomažu zdravstvenim ustanovama i time poboljšavaju kvalitet zdravstvene zaštite u Sarajevsko-romanijskoj regiji, već desetine godina prikupljaju sredstva na donatorskim večerima i obezbjeđuju veoma kvalitetne aparate zdravstvenim ustanovama.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com