Mon. May 27, 2024
ћирилица /латиница

Пријем код начелника Источне Илиџе за кошаркашице “Игмана”

Фото: Предраг Крстовић

Извор: Срна

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић уприличио је данас пријем за кошаркашице “Игмана” из Источне Илиџе, које су постале првак Републике Српске, те их информисао како размишља да им обезбиједи спортску дворану.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић истакао је да је женски кошаркашки клуб “Игман” у тешким условима постао шампион Републике Српске, те да је то и њихов али и успјех локалне заједнице.

Фото: Предраг Крстовић

Он је навео да локална заједница размишља о обезбјеђивању нове спортске дворане за Kошаркашки клуб “Игман” да би и он и друге екипе колективних спортова имали боље услове за рад и постизање резултата.

“Видјећемо да ли ће то бити у сарадњи са једном од основних школа или кроз изградњу будућег објекта гимназије који у свом саставу има спортску дворану”, рекао је Божовић новинарима у Источној Илиџи.

Тренер Женског кошаркашког клуба “Игман” Зоран Шеховац рекао је да је његова екипа била једна од најмлађих у првенству и да је од 14 одиграних утакмица ове сезоне имала само један пораз, али и да је такав резултат очекиван.

Он је подсјетио да је “Игман” седам година био учесник Премијер лиге, те да је претходних година основни проблем био тај што су утакмице игране у дворанама у којима екипа није тренирала.

Фото: Предраг Крстовић

“Ми 16 или 17 година имамо подршку општине, а ове године је значила и подршка града у смислу кориштења дворане, због чега наредне сезоне очекујемо и веће успјехе”, додао је Шеховац и за наредну сезону најавио једно до два појачања са којима се “Игман” може борити и за плеј-оф.

Kапитен екипе Маријана Шеховац рекла је да су имали успјешну сезону и да су испуњени циљеви, а то је освајање првенства Републике Српске и повратак женске кошаркашке елите у Источно Сарајево.

Kошаркашица Јелена Kовач поручила је да ће се у наредној сезони још више трудити и покушати да оствари што бољи резултат у Премијер лиги БиХ.

Фото: Предраг Крстовић

Kошаркашице “Игмана” освојиле су титулу првака Републике Српске побиједивши у финалној серији екипу “ВБС Теслић” резултатом 3:0. Тиме су за наредну сезону обезбиједиле такмичење у женској кошаркашкој Премијер лиги БиХ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com