Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Привремене обуставе на путу Сарајево-Трново-Фоча

Извор: Срна

На већини путева у Републици Српској јутрос се вози по мокром или влажном коловозу уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и мјестимично смањену видљивост због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Ради минерских радова саобраћај ће данас привремено бити обустављан на магистралном путу Сарајево-Трново-Фоча, у мјесту Миљевина од 12.00 до 14.00 часова, два пута по пет до седам минута, те на дионици магистралног пута Лапишница-Љубогошта, код каменолома „Хан Дервента“ у општини Пале у истом термину у трајању од 10 минута у једном интервалу.

Због санације коловоза, саобраћај ће се на дионици магистралног пута Брчко-Бијељина одвијати једном траком од 7.00 до 17.00 часова.

На магистралном путу Подроманија-Сумбуловац у мјесту Мокро саобраћа се успорено.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча-Горажде у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, одвија отежано једном траком привременом заобилазницом у дужини 150 метара уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње бициклистичке и пјешачке стазе до 23. јуна на магистралном путу Рудице-Нови Град, биће измјена у одвијању саобраћаја, уз постављену сигнализацију.

Саобраћај је због радова успорен и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње.

За вријеме реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године. Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Брод на Дрини 2-Врба у тунелу Чемерно.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћа се успорено. Постављена је привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, коју ће регулисати привремена саобраћајна сигнализација.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице 1-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева 101 Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо 2.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Ради деминирања терена на магистралном путу дионица Котор Варош-Митровићи у мјесту Вишевице у општини Котор Варош долазиће до привремене обуставе саобраћаја од 8.00 до 14.00 часова радним данима и то 30 минута обуставе и 15 пропуштања саобраћаја.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница Републике Српске забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док се путничким аутомобилима ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На подручју Федерације БиХ спорије се због радова саобраћа на путним правцима Јабланица – Мостар у Доњој Јабланици, Чевљановићи-Нишићи, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

Због санације затворен је мост на улазу у Немилу, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања. 

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com