Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Потписан уговор о изградњи саобраћајнице поред ОШ “Свети Сава”

Извор: Филтер

Данас је потписан уговор између Општине Источно Ново Сарајево и ГП „ПУТ“ АД Источно Сарајево о изградњи саобраћајнице поред ОШ “Свети Сава”.

Ријеч је о улици Карађорђева, од мотела Вељине, поред основне школе „Свети Сава“, до дионице која је завршена прошле године. Укупна вриједност радова са ПДВ-ом износи 298.701,00КМ.

Како је појаснио начелник општине Источно Ново Сарајево, Јован Катић, планирана је изградња саобраћајнице са тротоаром, новом расвјетом, али и аутобуским стајалиштем како дјеца не би излазила из јавног превоза на станици на прометној саобраћајници.

Такође, урадиће се и зауставна паркинг трака за родитеље, а биће изграђено и ново степениште које повезујe основну школу и плато Дома здравља, како би дјеца и из тог правца долазила безбједно.

“Уз прошлогодишње уређење паркинга и простора око школе заокружићемо инфраструктурну цјелину и изградити простор за сигуран и једноставан приступ школи и за ученике и родитеље”, поручио је Катић.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com