Позив за регистрацију и категоризацију кућа, апартмана и станова за изнајмљивање

Фото: Виво Студио

Извор: Филтер

Градска управа града Источно Сарајево позива власнике кућа за одмор, апартмана („стан на дан“) и соба за изнајмљивање, да с циљем легалног обављања дјелатности, у наредном периоду изврше регистрацију и категоризацију објеката, уколико то нису до сада урадили.

“Да би се избјегла примјена репресивних казнених мјера, позивају се лица која у оквиру непокретности чији су власници, пружају услуге смјештаја, да поднесу захтјев за категоризацију апартмана, куће за одмор или собе за изнајмљивање”, саопштено је из Градске управе.

У саопштењу се наводи да ће Комисија за категоризацију објеката ће у сарадњи са Градском инспекцијом и ПУ Источно Сарајево, предузети све законом предвиђене мјере, са циљем да се сви некатегорисани објекти региструју и на тај начин сузбије нелојална конкуренција.

Сходно Закону о угоститељству Републике Српске и Одлуци о категоризацији угоститељских објеката на подручју града Источно Сарајево, новчаном казном до 2.000 КМ, може бити кажњено физичко лице које пружа услуге смјештаја, а да претходно није извршило категоризацију предметне непокретности.

Физичка лица која пружају услуге смјештаја детаљније информације могу добити на писарници Градске управе Источно Сарајево (Источно Ново Сарајево , ул. Стефана Немање бр. 14) или у Туристичкој организацији града Источно Сарајево (ул. Стјепана Лучића, Пале), гдје могу преузети и образац захтјева за категоризацију.

Filter 2019