Mon. May 20, 2024
ћирилица /latinica

Podijeljeni paketi sjemenskog materijala u Sokocu, Istočnom Starom Gradu i Trnovu

Izvor: Srna

Predstavnici Agrarnog fonda Istočno Sarajevo uručili su danas poljoprivrednicima sa područja opštine Sokolac 61 paket sjemenskog materijala za proljećnu sjetvu na otvorenom, te sadnog materijala za plasteničku proizvodnju.

Direktor Agrarnog fonda Istočno Sarajevo Ivana Novaković rekla je novinarima da su prednost u raspodjeli imale porodice poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, lica iz kategorije sa poteškoćama u razvoju i invaliditetom, višečlane i porodice lošeg materijalnog stanja, kao i samohrani roditelji.

Ona je podsjetila da je prva podjela sjemena u organizaciji Agrarnog fonda bila tokom pandemije i pokazala je da je dobrodošla domaćinstvima.

Novakovićeva je rekla da je današnjom podjelom sadnog i sjemenskog materijala završen program koji je vid podrške ekonomskom osnaživanju domaćinstava koja se bave poljoprivredom za svoje potrebe na području šest opština grada Istočno Sarajevo.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com