Од четвртка разведравање и топлије вријеме

Фото: Филтер

Извор: РТРС

Постепено разведравање у већини предјела у Републици Српској и престанак падавина очекује се од сутра увече, прогноза је Републичког хидрометеорлолошког завода.

Ујутра ће киша падати претежно у централној и источној регији, током дана биће промјенљиво облачно уз сунчане периоде и нестабилно вријеме због чега ће у појединим предјелима доћи до развоја локално изолованих облачности које доносе кишу, понегдје и пљускове са грмљавином.

Минимална температура ваздуха биће од шест до 11, у вишим предјелима од три степена, а максимална од 11 до 17, у вишим предјелима од седам степени Целзијусових.

У четвртак, 20. априла, биће још мало топлије уз сунчане периоде и промјенљиву облачност, а током поподнева и даље нестабилно, уз повремене пљускове са грмљавином, углавном на западу и југоистоку.

Минимална температура ваздуха биће од четири до 10, у вишим предјелима од један степен, а максимална од 13 до 19, у вишим предјелима око девет степени Целзијусових.

У петак, 21. априла, биће топлије уз сунчане периоде и промјенљиву облачност, а током поподнева развој облачности само понегдје на западу и истоку доноси краткотајну кишу и пљускове.

Минимална температура ваздуха биће од четири до 10, у вишим предјелима од један степен, а максимална од 16 до 21, у вишим предјелима од 12 степени Целзијусових.

Filter 2019