Sun. May 28, 2023
ћирилица /латиница

Лајовић савладао Ђоковића и прошао у полуфинале Српска опена

Извор: Глас Српске

Сензација у Бањалуци! Душан Лајовић је елиминисао првог носиоца Новака Ђоковића са 2:0 у сетовима и тако остварио једну од највећих побједа у каријери

“Ово је највећа побједа у мојој каријери. Победити њега је нешто што је до сада било немогуће. Његови проценти сервиса нису били најбољи што сам искористио да дођем до победе”, рекао је Лајовић

Лајовић је одлично кренуо у првом сету. Одмах у трећем гему направио је брејк и то након што је Ђоковић направио дуплу сервис грешку. Душан је одлично сервирао током комплетног меча, био је миран за разлику од противника који се мучио и правио доса неизнуђених грешака.

Новак је покушао да одмах у наредном гему узврати и имао је двије шансе, али је на тим поенима Душан био сјајан. Погађао је сервис и успио је да у том периоду сачува свој сервис.

Новак је успио да се врати у меч у осмом гему. Вратио је брејк и чинило се да успоставља равнотежу на терену. Међутим услиједио је одговор Лајовића. Душан је био агресиван и стекао је предност. Одиграо је мирно и у завршници првог сета када је Ђоковић имао брејк лопту. Није се Лајовић препао и успио је да освоји први сет са 6:4.

У другом сету Новак је кренуо да игра много агресивније , али се његов колега из репрезентације није предавао. Ђоковић је имао три брејк лопте у другом гему а Душан је успио све да стигне и затим одбранио свој сервис.

Лајовић је затим имао чак и шансу да окрене меч јер је пропустио двије брејк лопте . Затим је у деветом гему Душан имао 0:40 , али је Новак успио да веже пет поена и освојио је гем па је на крају одлука пала у тај брејку.

У њему је Ђоковић дошао до предности 4:1, и имао је три сет лопте при резултату 6:3 да дође до изједначења у сетовима. Лајовић је још једном показао колико је миран и везао је пет поена те дошао до побједе

Filter 2019