Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Istočna Ilidža: Najveće opštinsko priznanje Ranku Skakavcu

Foto: RTVIS

Izvor: Srna

Povelja opštine Istočna Ilidža, najveće opštinsko priznanje, biće uručeno sekretaru Crvenog krsta Ranku Skakavcu za humanitarni rad, odlučili su odbornici lokalnog parlamenta povodom Đurđevdana, krsne slave opštine.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je novinarima da je Skakavac predložen za ovu nagradu zbog izuzetnog doprinosa u organizaciji humanitarnih akcija i kulturnih manifestacija na području opštine, grada i šire.

Plakete opštine biće dodijeljene primarijusu doktoru Biljani Tuševljak za iskazanu humanost i predanost u radu u oblasti medicine, a posthumno primarijusu doktoru Branki Semiz Pekić za izuzetan rad i doprinos u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

Zahvalnice će dobiti tri privatna vrtića sa područja ove lokalne zajednice, kao i petorica pripadnika Republičke uprave civilne zaštite za izuzetnu hrabrost, humanost i nesebično učešće u akciji spasavanja stanovnika nakon zemljotresa u Turskoj.

Foto: RTVIS

Šef kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović izjavio je da su podržali prijedloge za dodjelu nagrada i priznanja povodom krsne slave opštine, te da su za sljedeću godinu predložili da jedna od nagrada nosi ime Alekse Koste Golubovića, koji je bio veliki zaljubljenik u sport.

„To bi bio način da se sačuva njegov lik i djelo od zaborava. Nadam se da će rukovodstvo opštine da uvaži naš prijedlog i mislim da je to najmanje što možemo da učinimo za tog čovjeka“, istakao je Ćosović.

Načelnik Božović je rekao da je Golubović bio hroničar koji je pratio sve sportske događaje, posebno fudbal na području opštine, te da podržava inicijativu SNSD-a i da će vjerovatno neka od nagrada namijenjenih sportistima da ponese njegovo ime.

Na sjednici su, između ostalog, razmatrani izvještaji o radu za prošlu i program rada za ovu godinu Centra za socijalni rad i Doma zdravlja „Istočno Sarajevo“.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com