Thu. Jun 8, 2023
ћирилица /latinica

Doktoru Vasiljeviću dodijeljena titula primarijusa

Izvor: Filter

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić uručio je odluke o dodjeli naziva primarijus za 23 doktora medicine, dva doktora stomatologije i dva magistra farmacije.

Naziv primarijusa dodijeljen je i dr Danku Vasiljeviću, specijalisti fizikalane medicine i rehabilitacije zaposlenom u Domu zdravlja Istočno Sarajevo.

“Doktor Danko Vasiljević je istaknuti stručnjak sa 30 godina dugim iskustvom u medicinskoj struci. Naročito je značajan njegov rad na Medicinskom fakultetu u Foči, gdje je bio angažovan kao asistent u nastavi, u periodu od od 1995. do 2005. godine. Dobitnik je brojnih priznanja za doprinose u razvoju zdravstvene zaštite, unapređenju i zaštiti medicinske struke, naročito u oblasti fizijatrije”, saopšteno je iz Doma zdravlja Istočno Sarajevo.

Doktor Vasiljević je obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora JZU Doma zdravlja Istočno Sarajevo tokom 2020. i 2021. godine.

Tokom epidemije korona virusa istaknut je njegov doprinos radu Doma zdravlja, kao i kasnijoj masovnoj imunizaciji stanovništva.

Filter 2019