Mon. May 20, 2024
ћирилица /латиница

Додик: Понудићу нови документ свим странкама – да се ујединимо око самосталности Српске унутар БиХ

Извор: РТРС

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће на сутрашњем састанку са представницима странака из Српске понудити нови документ чији је циљ уједињене око самосталности Српске унутар БиХ.

– Моја обавеза је била да као предсједник реагујем на изјаву о имовини коју су потписали у ФБиХ све бошњачке партије које су и власт и опозиција – навео је Додик.

Истакао је да цинично изгледа када се бошњачке странке позивају на Устав.

Навео је да ће предложити да се одбаце сви досадашњи акти који нису предвиђени Уставом.

– И то без обзира на који начин су донесени –  да ли насиљем високог представника, а поготово судија Уставног суда БиХ. И шта можемо ту очекивати него увијек ударце на Српску – изјавио је Додик.

Истакао је да Уставни суд БиХ није релевантан.

– То је суд једне стране и у том погледу ћемо разговарати са партнерима из других политичких партија – навео је Додик.

Подсјећамо, предсједник Републике Српске Милорад Додик, у складу са уставним овлашћењима, сазвао је сутра,  у 14.00 часова, консултативни састанак са представницима свих парламентарних политичких партија из Републике Српске, а поводом заузимања става о имовини Републике Српске са освртом на изјаву о имовини коју су потписали бошњачки политички представници из Сарајева.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com