Mon. Jul 22, 2024
ћирилица /latinica

Jahorina i Romanija privukle pažnju na sajmu turizma u Beogradu

Izvor: Srna

Turistički sadržaji na Jahorini i Romaniji privukli su najviše pažnje posjetioca 44. međunarodnog sajma turizma u Beogradu kada je riječ o ponudi Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo, rekao je Srni direktor ove organizacije Igor Ikonić.
On je istakao da je ove godine osvježenje na sajmu bila Romanija sa svojom ponudom, gdje je u prvom planu bila “via ferata” na Crvenim stijenama, kao i nova “via ferata” na Crnoj stijeni koja će biti otvorena najkasnije do ljeta.

Ikonić je naveo da je Turistička organizacija Istočnog Sarajeva na sajmu u Beogradu akcenat stavila na ljetnu turističku ponudu, s obzirom da je zimska sezona na izmaku.

“Akcenat smo takođe stavili na Ravnu planinu i Trebević, kao i na Biošticu i kajak, odnosno spuštanje čamcima niz ovu rijeku”, naglasio je Ikonić.

Sajam je bila prilika i za razmjenu mišljenja i iskustava sa kolegama iz turističkog sektora, a predstavnici Turističke organizacije Istočno Sarajevo dobili su nove ideje za turističke destinacije na području grada.

“Ima zanimljivih stvari koje smo vidjeli, svaka destinacija je priča za sebe”, rekao je Ikonić.

Prema njegovim riječima, mnoge destinacije na prostoru Istočnog Sarajeva imaju ogroman potencijal, ali nisu turistički prepoznate, zbog čega se posjetiocima sajma pokušala približiti turistička destinacija grada Istočno Sarajevo.

“Mi smo ozbiljna baza sa velikim brojem smještajnih kapaciteta, ali isto tako u samom okruženju imamo značajne turističke destinacije, kao što je rafting na Tari, Andrićgrad, te gradovi Sarajevo i Mostar”, dodao je on.

Za naredni period Ikonić je najavio promociju ljetne turističke sezone, a prva prilika za to biće Sajam turizma u Banjaluci, koji će biti održan od 10. do 12. marta, dok će se nakon toga realizovati posjete Srbiji, koja je veoma uspješna u ruralnom turizmu, iz čega se može mnogo naučiti.

“April i period prije ljeta ćemo iskoristiti da posjetimo takve destinacije i da sklopimo dogovore o saradnji, a uvijek postoje načini za promociju, pored onih klasičnih načina putem društvenih mreža, mi ćemo svakako pokušati neke ideje već u aprilu da konkretizujemo”, naglasio je Ikonić.

Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo na 44. međunarodnom sajmu turizma u Beogradu nastupila je u saradnji sa partnerima – Olimpijskim centrom “Jahorina”, Udruženjem hotelijera, Ski centrom Ravna planina, Andrićgradom, paljanskom destilerijom i pčelarskim centrom “Batinić”.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com